2014. június 25., szerda

Mentünk, láttunk, nyertünk...





Részt vettünk Ausztriában  egy nemzetközi kovácstalálkozón és versenyen. Ybbsitz városkájában kerül megrendezésre  kétévente, június közepén a Ferraculum fesztivál, a legrangosabb osztrák kovácsverseny. A rendezvénynek otthont adó település történelme egybeolvadt a vasmegmunkálással. A hegyek ölelésében megbúvó városkában egymás hegyén-hátán, máig használatban lévő több-száz éves vizihámorok működnek, melyeket a településen keresztül folyó patak táplál.
Ebben a hangulatos környezetben került megrendezésre a verseny is, melynek témája idén a "hangzás" volt.
A versenyen képviseltették magukat az osztrákok, németek, csehek, szlovákok, ukránok, oroszok, japánok és természetesen mi magyarok is két csapattal.
A versenyre egy harangkonzolt terveztünk Matyi barátommal, amelynek végleges formájához a csapat többi tagjának formavilága is hozzáadódott. A tervezésben az egyszerű vonalvezetésre szorítkoztunk, hiszen a versenydarabot a helyszínen kellet elkészíteni, néhány óra alatt.
Az elkészült harang és konzol "tradícionális kézimunka" kategóriában díjnyertes lett. 
A csapat tagjai: Bartos Mihály, Imreh Mátyás, Takáts Zoltán, Zsákai István
Az előkészítő munkálatokban segítségünkre volt Szatmári Jenő, aki egy sérülés miatt végül, nem tudott velünk tartani a versenyre.