2015. október 18., vasárnap

Ónozott kilincs és sild


A szombathelyi Szent Márton Plébánia templom restaurálásában közreműködve, feladatunk volt többek között egy ónozott kilncs és a hozzá tartozó sild készitése is. Egy meglévő sildet alapul véve készitettük el a rekonstrukciót, a kilincset korabeli referenciák alapján terveztem. A kilncs teljes egészében kovácsolva készült, majd a felület megfelelő előkészitése után tüziónozással láttuk el. Az ónozott felületet szelénium-dioxiddal patináztam.






Vése 2015

XIV. alkalommal került megrendezésre a Vései Országos Kovácstalálkozó. A kovácsversennyel egybekötött rendezvényen idén is nagy számban vettek részt , e nemes szakma jeles képviselői.
A versenyen résztvevők között - örvendetes  módon - sok fiatal, tehetséges pályakezdő is indult.
Részünkről sikeresen zárult a verseny, a rendelkezésre álló idő alatt elkészítettünk egy nagyobb méretű ajtóhoz való sarokvasat, amivel a "dobogó" harmadik helyét sikerült megszereznünk.




 Idén is meghirdették az Országos Fémműves Pályázatot, melynek eredményhirdetése a Vései kovácstalálkozóval egybekötve lett megtartva. A leadott pályamunkáinkkal idén is sikerült megnyernünk a pályázatot.