2017. március 5., vasárnap

Tavirózsa


Ez a tavirózsa egy újabb készitéstechnikai kisérlet eredménye. Igyekeztem minél kevésbé stilizálni a virágot, megjelenésében mégis éreztetni a kovácsoltvas jelleget. Funkcióját tekintve, asztaldisznek szántam.

 




Évinditó Céhgyűlés




Megtartottuk az idei év első Céhgyűlését. A Magyarországi Kovácsmives Céh életében nagy jelentőséggel bir a 2017-es esztendő, hiszen idén ünnepeljük alapitásunk 25. évfordulóját. Számos rendezvénnyel készülünk, hogy méltó módon képviselhessük és mutathassuk be a szakmánkat. Leghansúlyosabb rendezvényünk a Mesterségek Ünnepén megrendezésre kerülő Nemzetközi Kovácstalálkozó lesz, melynek témája a tüzihegesztés, ezen belül is a párizsi Notre-Dame méltán elhiresült kapuvasalatai lesznek. Ezzel a tanfolyammal egybekötött kovácstalálkozó egy több éves, nagyszabású projekthez kapcsolódik, amely céljául tűzte ki a neves vasalatok készités technikájának megfejtését. Bővebben itt.


A céhgyűlés -régi szokás szerint- a Céhláda felnyitásával kezdte meg az ülést. Ekkor ismerteti a Céhmester az elmúlt év szakmai és pénzügyi beszámolóját, valamint előterjeszti az új év programtervét. A Mesterek ekkor állhatnak elő ügyes-bajos dolgaikkal, vitás ügyeikkel és minden a Céh életét érintő javaslatukkal. Ekkor döntünk a tagjelöltek felvételéről, miután az Látómesterek értékelték a jelentkezők munkáit. Minden esetben a tagság szavazással dönt. A Céhgyűlést a Céhláda lezárásával rekesztjük be.





A fotókért köszönet Emének, (emedesign.hu)